2.05.2024 г., 10:30 ч.

Две души 

  Поезия
68 0 0

Едно момиче и едно момче.

Две стойностни величини.

Потокът жизнен ги поде и

с много обич … надгради.

 

Души - търсачи на добро

морето хвърли надълбоко.

Във бури зли, но на ниво,

а ураганът... нависоко.

 

Премята ги вълна коварна,

а друга нежно приюти.

Солта кали ги с животворна

устойчивост, сред канари.

 

И ето ги обрулени и с вяра

в себе си и всеки следващ дъх.

Морето на живота не издава

тайната към следващия връх.

 

Едно момиче и едно момче.

Сами по себе си прекрасни.

Две търсещи, обрулени души,

поели по пътеки стръмни и опасни.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??