4.06.2008 г., 10:34 ч.

Две сърца се разделят 

  Поезия » Любовна
637 0 9

                                  На моята приятелка

 

Болка... Две сърца се разделят

и търсят пътеката на мълчанието,

своя път в самота определят

с думи, останали за признанието.

 

Самота... Чака зад ъгъла и шепти,

дебнеща сивото и зловещо крещи.

Вечерта е красива със звездите във гамата,

но не и сега, не и за тях двамата.

 

Колко тъжно, дрипаво, страшно...

Една майка плаче с децата.

Любовта си отива... всичко е прашно,

самота чука там, на вратата.

 

Болка... Колко много ще има завинаги,

ще убива, изгаря душите.

Спомени - ще се раждат от дните изминали.

Там надалече са и мечтите.

 

А халката венчална изгаря ръцете,

вместо обич, омраза пълзи.

Колко болка има и в двете,

а сърцето почти не тупти.

         ВЕЧЕРТА ТИХО ШЕПНЕ СБОГОМ! СБОГОМ, ЛЮБОВ!

© Ивелина Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??