6.12.2007 г., 11:09 ч.

Двете котета 

  Поезия » Друга
718 0 15

 

Две котета малки боричкат се весело,

отсреща в кашпата с мушкато.

Ех, че са мили и пухени - сладки.

 

Стояха наежени уж,

на задните лапички само.

И бялото в миг из листата се шмугна.

 

По муцунката после с предната

лапичка бацна кафявото.

Мале, да видиш каква е емоция!

 

А и кафявото не му остана длъжно -

посегна, замаха с опашката,

важно, после... с муцунка отвърна.

 

Какво ли се карат на техния котешки?

И какъв бе тоя жест?

Дали не искаше да го помилва - по котешки?

 

А може би се... целунаха?!

 

Но играта им е чудесна!

Мили и пухени, и малко... навъсени!

Ех, да им имам проблемите!

 

А как им завиждам!

Защото май ми се иска...

на тях да приличаме.

 

31.10.2007 г.

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??