14.08.2023 г., 7:58 ч.

Двете половини на света 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
179 3 2

Двете половини на света

 

Подарък от Господ си ти, радостта през пролетта,

звездите на лятото, уюта в есента, лъчите в зимата.

Понякога си като вятъра, понякога си като огъня,

ти си къшея хляб и глътката вода, въздуха си ти.

 

Когато се усмихнеш и засмееш, душата ми ликува.

Всичките ми болки, кошмари и страхове заличаваш.

Ти придаваш цвят на живота ми и си любовта,

ти си който ме обича нежно и който аз обичам.

 

И загубена в очите ти съм аз и времето е спряло,

и напълно съм замаяна, и от теб опиянена.

Жадна съм за твоите устни, в които се приютих.

Пияна съм от теб и си пея, ля-ля-ля-ля-ля-ля.

 

Ние сме като тапата и бутилката, сродни души,

ние сме като Слънцето и Луната и се допълваме.

Като изгрева и залеза, единия в другия започва.

Тръгнали сме да се заселим в града на любовта.

 

Загубих се в теб, но и се открих, ти си в сърцето ми.

Любов на живота ми, моя душа, избор си и съдба.

Ти си моя лек и зов, останалото е лъжа, истината - ти.

Ти си щастието, дървото на живота в моята градина.

 

Като двете половини на ябълката сме, сродни души,

Ти си всяко кътче вътре в мен, смисълът на думите ми.

Ние сме най-красивото приключение на любовта.

Един другиго опиянени и си пеем ля-ля-ля-ля-ля-ля.

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти от сърце за думите и за изразеното мнение. Благодаря също че се поспря на моята страничка и остави светлинка. Бъди!
  • Апотеоз на любовта! Браво, Лили! Възхищавам се на такава силна любов! Думите ти бликат като от извор! Благодаря за споделеното. Рядко се случва човек да открие своята сродна душа. Кой не би го искал да постигне такова щастие! Лично аз не успях да открия своята сродна душа, но се радвам, когато срещна щастливи хора! От сърце ти желая, нека твоята любов да те съпътства през целия ти живот и във вечността!
Предложения
: ??:??