4.12.2009 г., 15:10 ч.

Движение 

  Поезия » Философска
366 0 1

 

 

 

                   Великите неща са всъщност прости.

                   Изгрява слънце. Пада топъл сняг.

                   Редуват се без пясъчен часовник

                   сезоните във кръговратния си бяг.

 

 

 

                   И всеки изгрев идва по-различно.

                   С предутрие червено. С вятър син.

                   И всяка песен различно се обича.

                   С вика на чайка. И дъха на млин.

 

 

 

                    Великите неща са всъщност прости.

                    Залязва слънце. Тлее топъл сняг.

                    И пак живот в истинската същност

                    ще катериш по скалистия му бряг.

© Янко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??