26.10.2010 г., 20:49 ч.

Двойник на пулсар 

  Поезия » Друга
486 0 0

ДВОЙНИК  НА ПУЛСАР

 

Изтрий всичкия си блясък

и всичкия си прах изтрий,

за да остане чиста като пясък

душата ти  сред морските вълни.

 

Бушувай и не питай

светкавици защо разкъсват мрака.

Щом те боли, до болка викай,

но вън да спре дъждът не чакай.

 

Навън е пълнолуние крещящо,

не може да се спи спокойно,

а времето е подходящо

в небето да потърсиш двойник.

 

Опърлен и отнесен от пространството,

като пулсар намигащ в тишината,

отиващ и завръщащ се от странство -

като око на светлината.

 

Той вика те да ти прехвърли

от свойта топлина и вечност -

да можеш утре да се хвърлиш

във битката за капчица човечност.

 

И да останеш,  и да те има,

като следа по мокър тротоар,

като въздишка, като рима,

човекодвойник на пулсар!

© Валентин Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??