7.04.2021 г., 11:55 ч.

Дворът 

  Поезия » Пейзажна
407 2 2

Къщичките са ми малки,

ала дворът е голям

с обичните си разпалки

и гори от бук и чам!

 

Слънце буди радост дивна,

пъди сутрешен сумрак! 

Места буйна и приливна

бърза към Егея пак!

 

Беслен, Сютка до Велийца,

до най-новия заслон,

от Сърница до Белица

това е дворът ми...! Поклон!

 

С върховете си-плеяда-

пред мен са Рила и Пирин-

пъстроцветната ограда

на дворът ми любим!

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??