8.08.2010 г., 7:23 ч.

Двубой 

  Поезия » Любовна
571 0 1

 

В сърцето ми заседна топка

от несподелената любов,

душата ми попадна в клопка

от трепета на усет нов!

 

Дали съдбата се шегува

с поредния лапнишаран?

Наместо горко да тъгува,

духът ми се завръща с плам!

 

Болезнено мечтая “Нея”,

но “Другата” ми дава знак,

че приказната златна фея

подбрала си е друг юнак!

 

Животът  бързо отминава,

не качва гратис, без билет,

и само споменът остава

за шансове пропуснати безчет!

 

Двубой неравен се заформи

и битка люта предстои...

Душата не признава норми,

а разумът от чувства се бои!

 

Така се лутам в битието

и търся себе си във мен,

ровичкам злобно из сърцето,

а то си пази пагубния плен....

 

© Галин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??