26.08.2023 г., 14:22 ч.

Двустишия 

  Поезия
119 0 0

 

Потребителските габарити:

                             безкрайна разтегателна маса

 

„Мета“ – метафора: Сълзите на непукист

                                      - изпикаване през окото

 

Философски белязан: Гледа на Смъртта

                                  като на любовна съблазън

 

Граматическа категория на индивидиума:

                                             Единствено лице

                                             в единствено число

 

Плюсът единствен на Деменцията:

                                     абсолютния

                                                    автоконсенсус

 

Красотата – видимостта

                                    на Бога

 

Висша победа:

Съвършенната пълнота –

                              да „побереш“ в себе си Бога

 

„Аз – концентрацията“:

                              пътен знак към Всеобщността

 

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??