14.10.2009 г., 17:03 ч.

Дядо и златната рибка 

  Поезия » Хумористична
583 0 0

Дядо рибката попита:

- Рибке златна, дяволита,

я, кажи ми, мило чедо,

как да турим с тебе редо?

Как да няма тарикати,

пък и пладнешки пирати,

на които в занесия

тъпчем личната кесия?

Как да турим в ред и тия,

дето все за проклетия

търсят да намерят слънцето

на медеца ни от дънцето?

Рибката с опашка плесна.

- Не е, дядо, твойта лесна.

Трябва лек да се прилага -

лек със дрянова тояга.

© Харита Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??