21.12.2008 г., 23:11 ч.

Дядо Коледа се влюби в мен 

  Поезия » Любовна
814 0 5

Дядо Коледа се влюби в мен



Той не влезе при мен през комина,
но сам дойде при мен в нощта,
седеше дълго до топлата камина
и ме наблюдаваше докато спя.


Седеше в бяло и червено пременен,
загледал се в моята снимка в рамка...
Попита: "Искаш ли да дойдеш с мен -
не за друго търся си Снежанка?!"


Взех премръзналите му ръце
и ги стоплих с дъхът си,
а той погали белоснежното ми лице
и плахо каза: "Красива си!"


Сънувам ли, глътка чай отпих,
а той ме погали с поглед от обич червен,
докоснах ръцете му и се смутих -
Дядо Коледа се влюби в мен!!!


Но случайно падна му брадата,
голяма съм, а вярвам в чудеса
и откри се лице познато,
което подарък ми носи в нощта.


А нямаше нищо в щедрите му ръце,
но сутринта под елхата светеше чудно,
подарък не в кутия, а в сърце,
което беше с много обич пълно.


13.08.2008

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дядо Коледа съществува!Той е във всички нас.
  • Оригинално произведение!Поздрави!
  • Горкият Дядо Коледа - свършили се подаръцете и се е превърнал в Св.Валентин
  • Това е една сбъдната мечта,накара ме да се варна в света на мечтите от които не искам да излизам.Идками се да има снежанка която да си търси дядо Коледа и да се влюби в мен...токувиж ми паднала памучената брада... хах.
  • Накара ме да се усмихна замечтано в момент, когато не вярвам в мечти. Може би наистина съществуват чудеса? (:
Предложения
: ??:??