29.12.2007 г., 8:58 ч.

Дядо Коледа със Шевролето 

  Поезия » Хумористична
730 0 16

За радост или пък за жал
имам си го в къщи цял -
"дядо Коледа", почти презрял...
Коледата като дойде,
не пълни с подаръци чувал,
а като птичка сладкопойна
излита, без да ме попита,
преди празника ни баш,
от кафеза златен наш.

 

А аз хич не му се впрягам,
щото от опит си знам,
за подарък е прибягал,
а при тоз избор голям,
(и набуяли продавачки),
май лесно няма да намери
подарък за мойте размери...
Ще си дойде, знам си аз,
както винаги в последния час!

 

Седмица близо се мИна,
но аз не бързам, чакам...
Приготвям пуйка, баница, вино
и зелцето претакам...
Еле, по никое си време вече,
зададе се той със "шейната",
нали е 100 коня - Шевролетче,
развява му се чак брадата.

 

Дори ми води и Снежанка,
нали и тя е Коледарка!
И от колата да не падне,
(вместо с колана да я върже),
на талията я придържа!
- Жена, подаръкът пристига! -
изфъфли под носа червен.
- Цяла вечер го избирах,
да си доволна ти от мен!

 

Приближих до "Шевролето"
оле, майко... що да видя!!!
Снежанката без сутиен,
на дядо Коледа с палтето!
Плика с подаръка си грабнах,
отворих го, щях да припадна!
В него бяха като в рамка,
бермудите на моя "дядо"
и сутиена на Снежанка...

 

Щастлива 2008-ма! - за всички ви поздрав отправих!!!
А тази весела историйка, просто аз си я представих!!!

 

 

 

 

 

© Пепа Деличева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??