5.03.2021 г., 9:59 ч.

Дядо Вазову пост юбилейно 

  Поезия » Пародии, Епиграми, Друга
313 0 0

(Оптимистична пародия по "Аз съм българче")

 

Аз съм вече европейче

и все тъй българче, Ура!

Да ме укориш, не смей, че

от смехория ще умра.

 

Аз европейче съм напето:

в компютърната си игра

с Латинка лая в Интернета

и с Кирилка съм си другар.

 

Напусто ти не ме окайвай,

за Бъдното бъди рахат.

Балкан по-горд ще възвисявам

с Монблан от български талант.

 

Европа ще се позапита

с кого си има работа.

Докато Тя ме превъзпитва,

Аз ще я ... побългаря.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??