27.11.2010 г., 20:07 ч.

Дявол ли ме тук покани? 

  Поезия » Философска
550 0 2

Дявол ли ме тук покани,
Господ ли ме поздрави,
лъган, мамен и безброй закани,
умрях, или ме бог благослови?

И питам аз къде отивам,
и чудя се каква е тази цел,
по-висша ли е тя, или закривам
лицето си с бодлива тел?

И няма отговор насреща,
и няма отклик, диалог...
обрулената есен ме посреща,
а аз и зимата сме в монолог!

 

© Любослав Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??