15.03.2024 г., 11:25 ч.

Дяволи с мен заети... 

  Поезия » Авторска песен
45 0 0

Дяволи с мен заети,

И надути, и превзети,

Гонят ме по небосклона

И въздишка се отронва.

 

Няма спирка в тази бездна,

Но ще скитам по съзвездия,

Докато открия истината чистата,

Като водата бистрата.

 

Ще прокудя черния ви демон,

За да има рай, победа,

Даже на Земята малка, но обичана,

И в кръста ще се вричам,

Докато мърдат посинели устни

И бездиханна се отпусна.

 

И, когато съм в покоя пак ще бягам

И ще моля за голямото спасение,

За лица засмени!

15.12.2004г.

© Ева Туфанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??