13.02.2019 г., 10:33 ч.

Дяволи шептят във мрака 

  Поезия
382 0 0

Навярно чувал си за любовта от песните

опияняваща и луда. Да тя - същата!

Но онези там ангели небесните

Не са ти казали, че ще ти подпаля къщата.

 

Само дяволите ще ти отговорят честно

ще ти издадат те всеки мой грях.

Ще ти кажат, че с мен няма да ти е лесно

и от радост, ще избухнат в смях.

 

Не са ти казали и че зла и луда съм,

но ще ти прошепнат демоните в мрака:

В тяло на жена душа на таласъм

в нощта за тебе чака.

 

Шептят ти дяволи от ада:

Ех, така и не порасна!

Крият се те, а аз без пощада

Бичувам ги дива и бясна.

 

И ще ти кажат още, че съм страшно непокорна,

Че никак аз не обичам да губя

И че докрая ще се боря, неуморно

За този, който истински любя.

 

Изчадията нагло пак шептят ти в мрака-

Ах, тази жена – милата, горката

как потъна с двата крака

и на Дявола продаде си душата!

© Христина Кузмич Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??