2.03.2013 г., 11:37 ч.

Дяволско 

  Поезия
951 0 6

Ей такава, хазартно добра,

днес играя на руска рулетка.

Срещу Дявола… Без правила.

Ще залагам за негова сметка.

 

С този зар мойте диви мечти

той очаква сега да научи.

И навярно, когато вали,

с тях и мен като дар да получи…

 

Е, Рогати, сега си добър -

силен коз криеш нейде в ръката.

И не слагай над мене чадър,

щом вали, аз си искам водата…

 

Ти играеш. Но аз във нощта

мога с вик да взривя тишината.

Всичко друго, но не любовта,

ще заложа сега във играта.

 

Не. Любов не към теб, а към друг.

Май край мен не живееш уютно?!...

Срещу тебе играя напук.

И какво, ако в утрото блудно

 

ще поискаш да сринеш света.

Знам, и Даволът може да губи.

Ще довършим ли тази игра?!

Не проклинай през стиснати зъби.

 

В този свят съм хазартно добра.

В този свят съм до болка различна,

но не слагам на зар любовта…

Аз решавам кого да обичам.

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??