28.07.2019 г., 11:56 ч.

Дъгата говори 

  Поезия » Друга
203 0 1

Дъгата говори
 

В ума си думите притискам, за да не говорят.

Заключвам болката в сърцето си кървящо.

Ръката ми над листа с перото дълго спори.

Оставя го в безмълвие, от пламъци трептящо.

 

Взривявам се... Безброй налудничави състояния

преплитат силите си в люта, черна схватка.

Душата ми... държи ги на безопасни разстояния.

Животът си изправям срещу набезите кратки.

 

Затишие... молитвено пред Господа смирение.

Под дъжда, думите танцуват в локвите боси.

Дъгата ги поглъща в цветното си откровение...

дава отговори на поникналите в мен въпроси...

 

27 07 2019

 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??