23.07.2009 г., 13:06 ч.

Дъжд 

  Поезия » Пейзажна
417 0 5

По небето парцаливи
мътни облаци се влачат
и над блоковете сиви
със студени сълзи плачат.

От ръждясали витрини
на балкони остъклени,
от изгнили ламарини
пъплят вадички червени

по олющени фасади.
А дъждът студен вали.
Под водата във засада
дебнат - хора и коли -

шахти, пълни със боклуци.
Върху мокри тротоари
от пробитите олуци
капе. В кестените стари

хладен вятър тъжно плаче,
а от локвите се взират
в закъснели минувачи
жълти лампи. И не спира

уморено да вали
над изстиналия град,
и не спира да боли
свитият в гърдите хлад.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??