14.04.2019 г., 15:38 ч.

Дъжд 

  Поезия
384 2 2

 

С разлюляни мечти и под розов чадър
си свирукам в дъжда и не питам за нищо.
Дреме моят Пегас в непреметен яхър.
Няма пукната съчка да запаля огнище.

 

Но си пея в дъжда като в оня стар филм
и надявам се, ще разберете,
че е клоун животът, а може би мим 
и едва ли ни чака на гарата с цвете.

 

Трябва сам да прозреш простите правила.
Да ги спазваш. Да бъдеш приличен.
Любовта... тя измислица нежна била
на поети във век носталгичен.

 

Не е важен дъждът, а чадърът, уви...
Да е розов. Да буди надежда.
Едно Утре ни чака посред мокри треви.
Ще се срещнем със него... изглежда.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??