11.11.2022 г., 10:34 ч.

Дъжд 

  Поезия » Философска
248 1 2
                       Дъжд

Навън заваля и появи се в мен тъга,.

сякаш небето синьо за някого плаче.

С капките си ще измие моята душа,

изстрадала душа, сякаш е душа на сираче.

 

Дъждът отмива моите сълзи

и сякаш вали не от моите очи.

Но той не може да достигне сърцето,

едно ранено сърце, сърцето на детето.

 

Дъждът спря и слънцето изгря

и появи се на хоризонта Дъга!

 Една прекрасна многоцветна арка,

фонтан от цветове в небесна синева.

 

Тя върна ми отново вяра и надеждата,

че няма само лошо има и добро, и красота.

Че то дълбоко е скрито в душата на хората,

от тях зависи дали ще го покажат на света.

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??