18.01.2007 г., 18:30 ч.

Дъжд 

  Поезия
749 0 5

И нека да вали ,
да сее капки чак до сутринта,
за да измие хорските души-
обсебени от злоба и тъга.

И нека да вали,
да сее капки вредом по земята,
за да отмие всичките лъжи,
и роди надежда за децата.

И нека да вали,
дъждът-желан от суха почва,
да станат светли наще дни;
защото всичко хубаво на чисто се започва.

И нека да вали,...
да сее капки  чак до сутринта,...
злобата да разтопи
и мирно да е в нашите сърца.

И нека да вали ...
да сее капки вредом по земята ...

© София Ленова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??