9.07.2007 г., 13:24 ч.

Дъжд 

  Поезия
498 0 4

Капките се стичат по стария улук
и като часовник секундите броят.
Иска ми се отново да си тук,
ръцете - замък от мечти да построят.


Дъждът припява стара песен
и някак хладно е, полазват тръпки.
Навън е лято, а в душата есен,
тъжно е без тихите ти стъпки.


По прозореца редят се рекички,
надолу бягат и сливат в една,
а в очите - светещи звездички,
блести една-единствена сълза.


Разходка лунна, боса под дъжда,
пречистваща стихия кратка,
без цел и посока отново вървя,
но обгръща ме омая сладка.


Капките танцуват и гонят се диво,
рисуват малки фигурки в нощта.
Чувство топло и много красиво
изпълва с надежда моята душа.




© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??