5.10.2008 г., 1:22 ч.

Дъжд от любов 

  Поезия » Любовна
1548 0 5

Дъждът внезапно спря и всичко светна.

Листата на дърветата блестяха.

По чистата снага на тротоара

самотни двама влюбени вървяха.

Ръцете им като крила на птици

докосваха се със безкрайна нежност.

И двамата със сведени ресници

целунаха се в тайнствена безбрежност.

Дърветата от радост зашумяха.

Луната скри се в облачните дрехи.

Звездите със разбиране заспаха,

една звезда остана да им свети.

"Обичам те, обичам те'' - си казаха

и устните им сляха се във мрака.

В телата им горяха луди пламъци,

дъждът от умиление заплака.

© Бояна Драгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??