22.08.2018 г., 21:04 ч.

Дъждовна среща 

  Поезия » Любовна
536 3 3

 

Стъпки в мрака,

разсеян поглед на момиче

едва, едва през здрача

виждам я, че плаче.

Локви дъжд и хлад 

в септември,

закъсняла прелест, бягащи нозе

красива дива със очи премрежени,

любов прокудена в нощта!

 

***

 

Лятна рокля на преплетени цветя

и снага извита, стройна

неземно хубава жена

тича боса и отчаяна.

Свивам се зад ъгъла прикрит - 

невидим образ в плътна сянка,

тази среща в неочакван час

дали бе тъй невинна и случайна?

Оставям я да мине покрай мен

без дори да подозира,

че не е сама във мрачния момент,

а двама търсим поотделно щастието.

 

***

 

Изгубва се във сивата мъгла

погълната от изпаренията дъждовни,

красивата ѝ фигура в нощта 

за мен ще бъде само спомен!

 

 

© Весела Маркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??