17.05.2012 г., 20:15 ч.

Дъждовно... 

  Поезия » Философска
1940 0 38

Студено е... Нали е топло в Ада?
Аз трябваше отдавна да съм там,
а чувството, че някъде пропадаш,
признавам си – и него разпознах.

А този дъжд, що сипе безучастно,
с връх чашката на морната душа,
разсейва и последната опасност,
в мечтите си да вярвам, Любовта,

че не е просто надписът на сграда,
в която плахо влизаш – пак в съня,
че всъщност - и приятна изненада,
навярно съществува... Но пък тя,

се случва... на червената планета,
а тъжен факт - билетът за натам,
привършил е, човечецо, дордето,
ти още си разчитал, че с талант,

ще можеш да покажеш на Живота,
на Слънцето - най-светлите лъчи,
преди да проумееш, че без сопа,
ще трябва доста често да пълзиш!

Горчиво е. И прав си - не кафето.
Но... в утро ново - щом се зазори,
искрицата ще блесне във Сърцето,
Ти пак ще се усмихнеш. Може би...

© Ангел Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??