26.02.2019 г., 17:13 ч.

Дъждовно 

  Поезия » Пейзажна
373 1 6

Има дни, в които водата
по тротоара до мене върви.
Без час записан, без записана дата.
Но вали, и вали, и вали…

 

И макар че, светът е почистен
Просто няма да има дъга…
Днеска слънцето крие лъчите си.
От къде толкоз много вода!?!?

 

Няма пролет… И няма, и няма.
Има само влага и хлад.
Към дома със чадър някой бяга.
Току виж го обърне на сняг.

 

И вали, и вали и не спира…
Аз не знам дали е така,
…може би ангелите събират –
всички сълзи от наш`та тъга
и после, като дъжд я изливат…?

© Ирен Всички права запазени

  104 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??