Дъждът пристигна, във листата
безгрижно зашумя.
Разби на капки тишина,
изпълни я с мълва.
И посребри пътеки малки,
дървета и цветя.
Притихнали под сушината,
изчакваме дъжда
Дъждът измокри всяко нещо
и всичко съживи,
на естеството красотата
в звънтежа свой разкри.
Отми праха и облака,
който го сътвори.
И свойто чудо ни остави
простора да свежи.
© Boyana Всички права запазени