19.10.2005 г., 13:18 ч.

Дълго тичам 

  Поезия
1282 0 4

Дълго тичам по мокрия път,
дълго, а за теб е минута,
покрай много човешки съдби -
невидяна, нечута.

Въздухът пак не достига - боли,
приближавам се към финала,
а дъждът все ръми ли ръми
и нашепва: "Раздяла".

Нито първа ще бъда,
нито последна.
Победител и губещ без име.
И когато накрая поседна
ще си кажа: "Животът ли?...
непобедим е!"

© Божидара Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??