7.03.2013 г., 13:36 ч.

Дъното и небето 

  Поезия » Друга
420 0 2

                        "Когато удариш дъното, виждаш небето" 

                         проф. Елка Константинова


Надолу, надолу, надолу -

ударихме дъното вече.

Във падане главоломно

България е повлечена.

 

Тъй светите нам идеали

къде ги изгубихме, братя?

Отново гневът ни запали

на Ботев и Левски земята.

 

Мълчахме и вярвахме дълго

на кухи и луди брътвежи.

Потънали в заеми, дългове,

все гледаме зло, изпод вежди.

 

Кога ще живеем свободни?

Ударихме дъното вече.

Земята под нас е безплодна.

Небето над нас е далече.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Можеш много повече.ЧАКАМ
  • Земята под нас е безплодна.
    Небето над нас е далече.
    Много тъжно...почти безнадеждно...
Предложения
: ??:??