9.08.2007 г., 12:07 ч.

Дърта... ама са озърта (народно) 

  Поезия
2052 0 5
 


Малей, ква съм убавица,
кво кат съм позадъртяла,
дърта съм, ма са озъртам,
току-виж съм нещо изтървала.

Сичко гледам през дуваря,
кой минава, де отива,
кой пък гащите си сваля
в ХаджиПетровата нива.

Яз ги виждам - мен ма гледат
и аресват ма - личи си,
който мини, са пищисва,
усрамен ма пуздрависва.

Щипвам бузки гату тръгна,
да съм бела и червена,
знам ли кой ша ма съгледа,
такъва убава и преминена.

Само оня ден подслушах,
стрина Пена да си дума:
"Пусту кукуригу одъртелу,
саму зьеи - да гу тръшне чума".

© Мила Нежна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??