28.02.2008 г., 14:29 ч.

Дърветата на любовта 

  Поезия » Любовна
894 0 8
Вървях по незнайни пътеки,

замислено гледах дъжда.

И чувствах как виждам във всеки

частица от твойта душа.



Аз бродех в горите елхови,

усещах как лудост гори,

сърцето ми в гневни окови

по твойте зелени очи.



Прегръщах вековни дървета,

целувах ги сякаш си ти.

А група игриви хлапета

ме гледаха с тъжни очи.



В очите въпросът им плува,

по-ясен от майска зора

Защо ли дървета целува,

прегръщайки всяка елха.



И как да има кажа: хлапета,

недейте се влюбва така,

че има милиони дървета

и всички дървета е - ТЯ.

© Валери Янев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??