5.01.2020 г., 19:09 ч.

Дърво 

  Поезия » Философска
502 1 0

Дърво без корен.

Дърво, понесено от вятъра - живот.

Дърво, разсичано от хиляди светкавици,

Дърво без време и само!

 

Зимата почти изсъхнало, 

а лятото закичено със няколко листа,

подарени му от Бог!

Дърво никога не цъфващо, обляно в самота!

 

Дърво жадно за дъжда,

Дърво копнеещо за пролетта,

безплодно е,

закрилница му е нощта. 

© Мирослав Дечев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??