Дърво без корен.
Дърво, понесено от вятъра - живот.
Дърво, разсичано от хиляди светкавици,
Дърво без време и само!
Зимата почти изсъхнало,
а лятото закичено със няколко листа,
подарени му от Бог!
Дърво никога не цъфващо, обляно в самота!
Дърво жадно за дъжда,
Дърво копнеещо за пролетта,
безплодно е,
закрилница му е нощта.
© Мирослав Дечев All rights reserved.