27.09.2020 г., 14:27 ч.

Дърво 

  Поезия » Любовна
886 2 5

Бърза, както я помня. Голяма река. 

Сменя бряг и чертае пътеки. 

И дървото го помня, подало ръка

Над реката, за сянка на всеки 

 

Смее се, нова песен от реката краде

И шумят в светъл ритъм листата. 

Една нова любов до стеблото дойде

И остави с добро отпечатък. 

 

Не, не рязаха букви, знакът плюс, равно на

А с въздишки в хралупата шиха

Две парчета небе, камъче и една

Тайна истинска и там я скриха. 

 

А дървото ще литне, почти отлетя. 

С радост клоните тайна ще пазят

Ще мълчат, докато има път и цветя,

Даже гръм, даже два да ударят.

 

Любовта е такава вълшебна страна

И не можеш да скриеш печата.

Щом си бил, ясен ще е и в светлина

Твоят път и до тук, и нататък. 

 

И когато танцуват есента с вечерта 

И говорят листата с водата.

Тайната се превръща тогава в мечта

И разпъва платна

по реката. 

© Бисер Бойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??