2.05.2008 г., 10:35 ч.

Дърворезбарят 

  Поезия » Философска
785 0 16
Дървото, казват, имало душа.
И аз привикнах да общувам с нея.
Длетото и резците са неща
скимтящи. Ала могат и да пеят,
докато раждат образ на жена,
забивайки зъбите си дълбоко…
Разбрах утехата да си баща
на някой, па макар да е Пинокио.
И ако някога останеш сам,
купи си дървен струг и инструменти.
Ела при мен. Пътечка ще ти дам -
как да вградиш душата в нещо вечно.

© Красимир Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??