дървото се измисля
от всеки удар
дървото се измисля
преди да легне
и легло да стане
казват
недърветата
измисля се
за да не бъде празно място
казват
кръговете регистрират годините
четвърт кръг
не може да бъде ствол
казват
- не предстои измисляне
казват
истината
за незнанието
а не знаят
истината
за вярното
и невярното
навярно
премълчават че
дървояди
и аеробни твари
си отварят дъхът
в думи
за пън
помнещ.
по въпроса
спорят гниещи листтата
а дървото си измисля
всеки радиален градус
от кръгове
до последния
липсващ
и
© Георги Динински Всички права запазени