24.11.2012 г., 18:18 ч.

* * * 

  Поезия
554 0 4

 

 

Докосна есентта короните небесни

със багрите на многоцветната дъга

и заприличаха дърветата на бабините черги,

нашарени с природната боя.


Със нежелание си взехме сбогом

с отлитащите в строй ята,

днес с тихи стъпки се промъква нощем

просмукана от студ и дъжд тъга.


Очакваме снега да стори чудо,

щом украсиме Коледна елха,

като децата се вълнуваме до лудост,

ослушвайки се за звънчета на шейна...


Сезоните се сменят безвъзвратно

един след друг, по своя план

поднасят ни тъга и радост,

раздели, чудеса, любовен плам.


Избира всеки как да изживее

годините, които сам си е избрал -

един ще плаче, друг - ще се смее...

Отплата получава за туй, което е раздал!





© АСИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И това е много хубаво! Но, защо повечето стихове са без заглавие? Всъщност, глупав въпрос...
  • " Отплата получава, за туй което е раздал" Прекрасно е! Весели празници!
  • Времето върви,с него се сменят сезоните,остава вечният въпрос как ще построим света си!!!
Предложения
: ??:??