24.06.2017 г., 9:48 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
504 0 4

10

„Живее ми се!“ някой ще рече

И в близка кръчма ще се завтече.

Горкият! Та това е съществуване!

Животът в друго измерение тече.

 

11

Идеи истинни налагат се със убеждаване,

лъжливите – най-често с подчиняване.

Не носи мечът истината на върха си,

а кървав, иска със лъжата примиряване.

 

12

Битие, съзнание. Кое от двете пътят ни в живота ще реши?

Някой беше казал – битието. Но, повярвайте ми, той греши.

Творческа е мисълта. Съзнанието пътят ни в живота определя.

То единствено изгражда битието и може само то да го руши.

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??