14.07.2019 г., 10:47 ч.

*** 

  Поезия » Друга
282 0 0

и настане вечер слънце уморено
спуска бавно се към своя дом 
и с палитра заредено
оцветява морския склон

 

цветове обагрени в червено
пречупени през буйните вълни
напоени с отровно зелено
разтапят хорските души

 

платноходка бяла в далечината 
мъждука на вечерна синева
залезът все още рисува по платната
русалка взема ти ума

 

облаче пухкаво и бяло
в оранжево обагрено сега
две чайки грачат като цяло
пеейки за любовта 

 

делфин изкача от водата
гонещ птичка с шарени крила 
а на кея на перилата
младеж подарява роза с уста

 

фарът весело намига
пазещ малките неща
тъмнината с каляска пристига
и приказки разказва с вълшебната луна

© Всемнелюб Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??