4.07.2013 г., 9:21 ч.

*** 

  Поезия » Философска
628 0 1

Къде сте вий, герои славни

от отминалото време?

Къде сте ценности, култура, чест,

за които днес никому не дреме?

Къде са хубавите идеали?

Къде е хармонията, красотата?

Бленувам аз напразно свят без подлост и лъжи

и туй са някакви химери -

подобен свят никой не ще намери.

Къде отиде тоз стремеж към знание,

заменен днес с простотия и безсрамие?
А срещне ли се някой, който се интересува

от музика, театър, литература...

сред толкоз хора с липса на култура,

е странен, луд - всеки му се чуди.

Но както Ботев нявга е възкликнал:
Свестните у нас считат за луди.

© M. I. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За съжаление такава е действителността в която живеем. Ще се оправим, тогава, когато всички подлудеем. Поздравления!
Предложения
: ??:??