11.07.2013 г., 22:00 ч.

Eдин балкон с мечти (за без пари) 

  Поезия
1364 0 13

Щъкам си в нова квартира под наем;

чудя се кой ли преди я е имал?

Още е хаос (като мен) – разпиляна,

но пък на някои така им отива!

 

Ще отворя широко прозореца в хола,

ще сляза да видя как е в мазето,

ще махна на някой съсед полугола,

когато забравя да дръпна пердето.

 

Може и куче дори да си взема -

ще го разхождам от време на време.

... По-добре не (много място заема),

а в новия дом то е само за мене!

 

Ще си имам и фикус! Или пък орхидеи?

(Да отглеждам цветя ми е стара мечта).

На балкона – въженце със нови идеи,

изпрани в пералня със морска вода.

 

Колко набързо света подредих си!

(Само в главата си) – нищо не коства.

Настаних се удобно и за Тебе си мисля.

Знам, че Те има.  Ела ми на гости.

 

 

 

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??