1.12.2021 г., 13:52 ч.

Един живот 

  Поезия
925 0 3

Продължение на стихотворението ми:

"Болка"

 

Един живот безгрижен, подреден,

кариера, сватба, дом, деца.

Един живот с добри другари

и с много – много любещи сърца.

 

Минаваха годините така,

децата станаха големи,

напуснаха те родната стреха

и почнаха проблеми след проблеми.

 

В пустият дом настана тишина,

не чуваше се вече детски глъч

и бавно и полека, ден след ден,

домът изпълни се със злъч.

 

Един живот, тъй подреден

отнесе го като че ли порой,

а домът с любов граден

в кавги и спирт потъна той.

 

Изчезнаха приятелите стари,

в косите времето втъка сребро

и вместо радост от живота,

изчезна всякакво добро.

 

Един живот потънал в алкохол,

един живот потънал във отчаяние.....

Разликата между него и смъртта

оказа се на изстрел разстояние!

 

Авт. Весо: 01.12.2021г.

© Веселин Христов Всички права запазени

Посветено!!!
Приятелю, днес честваш Юбилей,
присъда ли е той, или награда?
Не ми разказвай друже, не, недей!
Бутилката е пътят ти към Ада. ...
  502  10 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви Митко, Миночка. Винаги има изход, ако си с нормален разсъдък. Миночка, ти излезе много права. Само смъртта му помогна да се отърве от алкохола, никой друг не можа. Светли празници и на вас!
  • Много тъжно, този алкохол, никога не е направил хубаво! Весели празници!
  • За самотата не знам /много хора я обичат, особено творците/, но отчуждението води до ако не физическа, то душевна гибел...
Предложения
: ??:??