Един живот
При едно дете самотaта идва всяка нощ,
Самотата идва с дива мощ.
Едно дете пролива сълзи всеки ден,
Самотни сълзи в дъжда проливен.
При една девойка самотата идва всяка нощ,
Самотата идва с дива мощ.
Една девойка пролива сълзи всеки ден,
Самотни сълзи в дъжда проливен.
При една старица самотата идва цял живот.
Нейният живот - живот на скот.
Една старица отдавна очите си пресуши.
В тях отдавна няма грам сълзи.
При една умряла не ходи никой всяка нощ,
А тя живее в свой разкош.
Една умряла не знае вече що е то сълзи,
Отдавна тях ги няма в мъртвите очи.
Кремена Кънчева 17год.
11.02.2004г.
© Д-р Кремена Кънчева Всички права запазени