Когато ти със сребърник последен
платиш за първи ред сред сеирджии,
дали си Юдата на правоверни
или си техен клоун в панаира?
Над бездна, ако някой те застави,
невинен сам за своя Бог да скочиш,
дубльор ли ще намериш ти тогава
и друг ли за агнец ще му посочиш?
Не търся отговор. Защото знам че
отровата във него ще проникне.
Но питам ви с надежда да заплаче
един от нас. И Той да го обикне.
© Мария Панайотова Всички права запазени