22.04.2011 г., 19:23 ч.

Един портрет 

  Поезия » Любовна
573 0 2

Един портрет

Той тръгна си... и нещо се смаляваше... 
а сънищата им - слепени в кръст...
Крещеше и Нощта до изтощаване...
Душата му - бе легнала под пръст...

На църквата отворени са дверите.
Във дворчето са цъфнали цветя.
Изгубените Ласка и Доверие
ще срещнат ли в Икона Топлота?!

Небето от зениците изтичаше...
Закашля се... поредната цигара...
Димът покри каквото тя обичаше...
Един портрет, отвътре, я изгаряше...

Кристална чаша се разби в камината...
Душата с дъжд оплакваше Душа,
а виното, в краката ù, проклинаше
разстрелялите Тангра във врата...


© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??