9.12.2022 г., 12:56 ч.  

Един познат сюжет 

  Поезия » Хумористична
374 3 11

След края на войните

по нашите земи

един юнак - в звездите 

убежище откри!

 

Той стъпи на планета

с вода и кислород.

С пустини и с полета

изпълнени с живот.

 

Там, бързо проектира 

за себе си подслон;

Нанесе се в квартира

от пясък и бетон.

 

Започна… да борави

със кукли за любов.

След месец си направи

и гьол за риболов.

 

Той бързо асфалтира

пътеките с асфалт.

Пък двора си павира 

с павета от базалт.

 

Издигна… катедрала 

и много хубав мол,

със атомна централа

и цех за алкохол!

 

И животът му потръгна

под звездното небе!

Копнежите си сбъдна!

Живееше добре.

 

Но ето че - на пясъка

под цветната дъга

пристигна с гръм и трясък

красавица - една!

 

Съблече се по бански,

показа дълъг крак!

Покани на шампанско

щастливия юнак.

 

А юнакът… запремига

пред голото моме.

Захвърли свойта книга,

наряза в миг мезе,

 

и седна край момето

усмихнат и напет.

И повтори - общо-взето

един познат сюжет

 

със ябълки, със змии

и смокинови листа.

И със всички - поразии

породени от греха!

 

 

Юри

Йовев

Декември

2022 г.

© Yuri Yovev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??