17.01.2024 г., 10:59 ч.

Един щастлив ден 

  Поезия
227 3 2

ЕДИН ЩАСТЛИВ ДЕН

 

... и днес небето сипна благодат, изпрати меко слънчице на всеки,

и ти – щастливец в лудналия свят, вървя по праведните си пътеки,

във Фейсбук ръсна рими на кило, с тесла отеса троскота на двора,

на кръст преля шише менте мерло – за упокой на вечните си хора,

във секъндхенда купи ризка – беж, и зимно панталонче куча марка,

и най-подир успя да дочетеш Гюстав Флобер на пейката си в парка,

 

на просяка пред храма пусна грош, два задели – за цветето на мама,

и леко трезвен варненски сархош, изпи патронче водка двеста грама,

това ли твоят мил животец бе? – дойде, видя – и сетне си отиде,

офейка – дим от скъсано кюмбе – над спуканите твои керемиди,

в солчица топна своя чер комат и си го делна с мравката безмълвна –

един щастливец в лудналия свят, за миг поспрял под залеза на хълма.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • С такава поезия денят винаги е щастлив
  • в солчица топна своя чер комат и си го делна с мравката безмълвна –
    един щастливец в лудналия свят, за миг поспрял под залеза на хълма.

    Неподражаем!
Предложения
: ??:??