- Какво е Живота ?
Ме запита приятел,
който май от живота
си беше изпатил.
Ега ти въпроса.
Не бях се замислял.
Не е ли от философска
природа?
Или ...
Сетих се.
Живота е изгрев и залез.
Щом си роден,
значи живееш.
И плачеш .
И страдаш.
И летиш.
И се смееш.
Обичащ и мразиш.
Учиш се.
Пееш.
Живота е всичко
това.
И виждаш .И чуваш.
Усещащ. Тичаш.
И падаш.
И ставаш.
И продължаваш.
Това е живота.
Просто живееш.
А въпросите са за философите.
Нека мъдруват .
Това те умеят.
© Живко Делчев Всички права запазени