7.05.2019 г., 18:53 ч.

Единствен мой 

  Поезия » Любовна
817 1 2

Единствен мой, опора моя,

мое слънце, моя сянка!

Ухание, въздишка моя,

на живота ти ще бъда господарка!

 

Единствен мой, надежда,

птича песен - дяволски омайна.

Звезда си ти - и близка, и далечна,

моя радост - сладка и потайна!

 

Мой мускус, загадка моя,

плод от райските градини.

Нежен стон и сила моя,

бъди до мене винаги, любими!

 

Единствен мой, и дявол, и владетел,

с очи от сладък кехлибар...

Потъвам в тях, и Бог ми е свидетел,

че ти си моят господар!

 

 

© Антониа Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви за хубавия коментар! Радвам се, че ви харесва.
  • Звучи като библейски псалм! Само в "Песен на песните"съм срещал подобно лирично признание!
    Поздравления за написаното, защото не всеки мъж може да е щастлив и получи такова нежно послание!
Предложения
: ??:??